Secţii ale spitalelor Găeşti şi Moreni, desemnate pentru îngrijirea pacienţilor cu COVID-19

Social

Secţii ale spitalelor Găeşti şi Moreni au fost desemnate pentru îngrijirea pacienţilor cu noul coronavirus, în contextul creşterii numărului de cazuri de COVID-19 în judeţ, se arată într-un comunicat de presă al DSP Dâmboviţa.

“Capacitatea unităţilor sanitare cu paturi desemnate de Ministerul Sănătăţii ca spitale suport COVID-19 a fost depăşită, astfel că a fost necesară intervenţia Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa pentru organizarea transferului pacienţilor în unităţi similare din judeţele învecinate, care se confruntă la rândul lor cu o creştere a numărului solicitărilor şi al internărilor pentru tratament de specialitate. Prin Ordinul nr. 1239 din 09.07.2020, ministrul sănătăţii a modificat Anexa 3 – lista spitalelor de suport pentru pacienţii testaţi pozitiv sau suspecţi cu virusul SARS-CoV-2 (…), incluzând pe această listă, la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa, Spitalul Orăşenesc Găeşti, dar şi Secţia Recuperare Medicală a Spitalului Municipal Moreni”, precizează DSP Dâmboviţa.

Conform sursei citate, propunerea ca Spitalul Orăşenesc Găeşti (cu excepţia Compartimentului de Primiri Urgenţe, radiologie, farmacie, dispensar TBC şi ambulatoriul de specialitate) să devină spital suport COVID a fost fundamentată prin necesitatea asigurării condiţiilor de tratare sub supraveghere medicală a pacienţilor confirmaţi SARS-CoV-2, forme asimptomatice şi uşoare.

“Personalul Spitalului Orăşenesc Găeşti a fost dezinformat că activitatea compartimentului de primiri urgenţe va fi suspendată, fiind dirijată într-un corp similar celui de triaj epidemiologic, amplasat la intrarea în unitate, fapt cu care Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa nu poate fi de acord. Specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa au analizat structura funcţională a Spitalului Orăşenesc Găeşti şi au stabilit că se pot asigura circuite funcţionale separate pentru CPU, laborator de radiologie şi imagistică şi ambulatoriul de specialitate, aflate la parterul clădirii, cu intrări separate atât pentru CPU, cât şi pentru radiologie şi ambulatoriu şi în acest sens va emite aviz favorabil pentru noua structură”, susţine DSD Dâmboviţa.

Pacienţii de la Spitalul Găeşti care au noul coronavirus vor fi investigaţi radiologic la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte.

Reprezentanţii DSP mai anunţă că tratamentul pacienţilor COVID – pozitivi, cu forme uşoare sau asimptomatice, va fi stabilit în baza unui protocol încheiat între Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte şi Spitalul Orăşenesc Găeşti, protocol ce va fi avizat de Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa. În baza acestui protocol, Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte, prin medicii specialişti de boli infecţioase şi pneumologie, va evalua fiecare pacient, stabilind schema de tratament, urmând ca la Spitalul Orăşenesc Găeşti personalul medical să supravegheze evoluţia bolii. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.