Aproape 1.000 de monede din perioada anilor 1500-1600, găsite la Săbieşti de căutători amatori

Divertisment

Aproape 1.000 de monede din perioada anilor 1500-1600 au fost descoperite de căutători amatori în localitatea dâmboviţeană Săbieşti şi au fost predate autorităţilor, informează, luni, IPJ Dâmboviţa.

„În această dimineaţă (luni dimineaţă, n.r.), poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, însoţiţi de un criminalist şi de doi arheologi de la Complexul Muzeal Curtea Domnească din Târgovişte, au acordat sprijin reprezentanţilor Direcţiei Judeţene pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Dâmboviţa pentru a intra în posesia a peste 980 de monede, descoperite de un bărbat din Bucureşti, împreună cu mai multe persoane, în urma unor activităţi de detecţie şi săpare a solului pe raza localităţii Săbieşti”, precizează IPJ Dâmboviţa.

Conform sursei citate, din primele verificări se pare că monedele datează din perioada 1500-1600 şi ar fi de origine spaniolă, românească, poloneză şi turcă.

Cei care au găsit monedele deţin legal detectoare de metale.

„În ceea ce priveşte locul unde au fost găsite aceste monede metalice, până în prezent, s-a stabilit că acesta nu face parte din categoria siturilor arheologice”, mai informează IPJ Dâmboviţa. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.