Toate străzile şi trotuarele din Târgovişte sunt spălate cu un detergent eco dezinfectant, anunţă primăria

Social

Toate străzile şi trotuarele din Târgovişte sunt spălate cu un detergent eco cu rol de dezinfectare şi parfumare, se arată într-un comunicat de presă, remis miercuri de Primăria Târgovişte.

„În vederea limitării răspândirii cu noul coronavirus, Primăria Municipiului Târgovişte a demarat, miercuri, o amplă acţiune de igienizare şi dezinfectare a străzilor şi trotuarelor din oraş. Aproximativ 150 de salariaţi de la Direcţia de Salubritate şi SC Eco Sal Târgovişte spală arterele principale, dar şi străzile şi trotuarele din cartiere cu un detergent eco, ce are rol de degresare, dezinfectare şi parfumare, aprobat de autorităţile sanitare în domeniu. De asemenea, zonele dezinfectate sunt clătite cu apă imediat după efectuarea operaţiunii”, precizează Primăria Târgovişte.

Acţiunea a început în cartierele micro 11 şi micro 12, urmând ca până săptămâna viitoare să aibă loc în tot municipiul.

„Debutează cea mai mare acţiune de igienizare pe care a cunoscut-o municipiul Târgovişte. Cartier cu cartier, stradă cu stradă, oraşul nostru va fi igienizat, va fi curăţat, va fi dezinfectat. Vom ajunge în toate cartierele municipiului, pe toate străzile, pe toate trotuarele. Am finalizat acţiunea cu dezinfecţia scărilor de bloc, din cele 1.500 de scări de bloc, poate că am scăpat una, două, trei, sunt oameni care reclamă asta, am rugămintea să vă interesaţi înainte la vecini, pentru că 90% dintre reclamaţii s-au dovedit a fi neîntemeiate. Dar dacă sunt situaţii unde nu s-a intervenit pe scările de bloc, le remediem imediat”, spune primarul Cristian Stan, într-o postare pe facebook.

Dezinfectarea scărilor de bloc a fost efectuată prin Direcţia de Salubritate a Municipiului Târgovişte, operator autorizat pentru acest gen de activităţi.

De asemenea, în scările de bloc din Târgovişte au fost montate dispozitive cu gel dezinfectant.

„Ca măsură complementară, luând în considerare prevederile ordonanţelor militare (…), Primăria Municipiului Târgovişte, prin Direcţia de Asistenţă Socială, vine în sprijinul persoanelor vârstnice, de peste 65 ani, fără susţinători sau altă formă de ajutor, în vederea minimalizării expunerii lor în afară locuinţelor. Dacă va aflaţi în situaţia de mai sus sau cunoaşteţi o persoană care se încadrează în categoria prezentată, vă rugăm să vă adresaţi Direcţiei de Asistenţă Socială Târgovişte. Solicitările vor fi efectuate telefonic, la numerele: 0372.764.198 ( zilnic între orele 08:00 – 16:00); 0742.087.920 (non-stop)”, se mai arată în comunicatul Primăriei Târgovişte.

Conform sursei citate, în această perioadă, în Târgovişte sunt dezinfectate mijloacele de transport în comun, unităţile de învăţământ, spaţiile primăriei, în mod special cele deschise publicului.

Programul de transport în comun, la nivelul municipiului, a fost diminuat cu aproximativ 40%. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.